Nem működik, mit tegyek?

Néhány tipp, ha az adott bejegyzésben szereplő dolgok nem akarnak úgy működni, ahogy kellene:
  • menteni, menteni, menteni...ez a próbálgatások nélkül is, de így különösen igaz. Kérlek, készíts rendszer-visszaállítási pontot (és esetleg registry mentést is), mielőtt bármivel elkezdenél próbálkozni! Emellett ha törlést, fájl felülírást, fájlrendszer változást okozó parancsot használsz, akkor nem árthat ha készítesz biztonsági mentést a fontos fájlaidról is, sosem lehet tudni. Persze ha már ezt olvasod, azt hiszem ezzel a figyelmeztetéssel elkéstem! :)
  • Kérlek ellenőrizd, pontosan írtad-e be az adott parancsot, ha futtatásról van szó! Természetesen mindig idézőjelek nélkül kell megadnod őket. Használhatod a másolás -> beillesztés parancsot, és átírhatod a szükséges részeket. A < és > jelek közti részek jelölik a változó részeket, amely helyekre minden esetben mást kell megadni, tehát ezeket ne szó szerint másold ki!
  • Ha bizonytalan vagy egy parancs használatát illetően, használd a parancs neve és egy szóköz után a "/?" paramétert! Ezzel a súgóját fogod látni, ahol általában van példa is a futtatására. A "copy" parancs súgóját ilyen módon a "copy /?" parancs fogja megjeleníteni.
  • Kérlek ellenőrizd, a tipphez megadott Windows verziót használod-e, illetve van-e a saját rendszeredre másik módja, hogy használhasd a javasolt opciót!
  • Kérlek ellenőrizd, valóban a megfelelő menüpontokon keresztül mentél-e és jó gombra / menüre stb. kattintottál!
  • Kérlek nézd meg a bejegyzésben, nincs-e az adott funkciónak valamilyen előkövetelménye (pl. csak .NET 3.5-től felfelé működik)! Ezekre mindig hivatkozni fogok.
  • Ha valamilyen hibaüzenet jelenne meg, és a bejegyzésben nincs róla említés, vagy hibás működés lépne fel, állj vissza egy korábbi (próbálkozás előtti, még működő) rendszer-visszaállítási pontra! Ha nem mentettél (ejj-ejj, pedig szóltam :) ), akkor próbáld meg a legutolsó helyes konfigurációt vagy a Windows lemezről a rendszer automatikus javítását!
  • Ha nem teljesen tiszta egy fogalom, akkor próbáld meg a szótárban kikeresni, mit is jelent! Soha ne használj úgy egy parancsot vagy leírást, hogy nem vagy tisztában a hatásával és működésével!
Ha valami ezek ellenére sem sikerül, nyugodtan jelezd hozzászólásban és igyekszem megoldani a problémát minél előbb és kiegészíteni a bejegyzést ha szükséges!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...