2011. március 9., szerda

Miért lassú a Windows-om? (5. Registry)

A rendszerleíró-adatbázis karbantartása
  Ez a bejegyzés egy korábbira épül, ahol kiveséztük a rendszerünk lassulásának okait. Jelen bejegyzés az adott témára vizsgálja a teendőket.

  Korábban említettük, hogy a már nem jelen levő programok és állományok bejegyzéseit nem árt eltávolítani, hogy ezek betöltése ne lassítsa minden alkalommal a rendszer indulását, a hibás bejegyzéseket pedig kijavítani. Kézzel ez fáradságos és kockázatos munka lenne.

  Szerencsére erre is léteznek ingyenes segédprogramok, olyanok mint pl. a CCleaner, amelyet az egyik legjobbnak mondanak jelenleg. Többek között képes a böngésző által tárolt személyes, az operációs rendszer és még egyéb programok ideiglenes fájljait is törölni, amellyel egyből megold egy másik problémát is!

  Ugyanakkor amennyiben másik szoftvert szeretnénk használni, ugyanerre a célra használhatjuk a Comodo System Cleaner-t vagy a Wise Registry Cleaner-t.
  Bár ezek a szoftverek képesek biztonsági mentések készítésére és hiba esetén a visszaállításra, mégis javasolt körültekintően használni őket és minden futtatás előtt rendszer-visszaállítási pontot létrehozni! Ekkor, ha nincs más, ehhez még lehet nyúlni.

  Következő tippünkben megnézzük, miként lassíthat minket és mit tehetünk a felgyülemlett fájlrendszer-hulladékkal!

  Nincsenek megjegyzések:

  Megjegyzés küldése

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...